Woonrijp maken ‘Happy Days’ te Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer is aan de rand van de stad bezig met de realisatie van een parkachtige woonwijk met de veelzeggende naam Happy Days. Ter voorbereiding op de uitvoering heeft BWZ Ingenieurs de gemeente ondersteund met het woonrijp maken van deze nieuwe woonwijk. Dat wil zeggen dat wij het werk technisch hebben voorbereid en uitgewerkt in achtereenvolgens een Definitief Ontwerp en een RAW-bestek. 

 

In Happy Days is de traditionele woonwijk compleet binnenstebuiten gekeerd. Geen lange straten met auto’s voor de deur, maar een groen landschap waarin huizen zijn gezet en waar de wegen en auto’s naar de buitenrand zijn verplaatst. Door de veranda’s aan de voorkant zijn alle woningen gericht op het semi-openbare, gemeenschappelijke gebied. Hierbinnen worden 165 koopwoningen en 40 sociale huurappartementen gerealiseerd, omgeven door groen. Happy Days is autovrij. Parkeren vindt aan de buitenranden van de woonwijk plaats.Tussen de woningen door slingert het groene landschap vol vogels en vlinders, waardoor je echt het gevoel hebt dat je midden in de natuur leeft! 

 

Met veel enthousiasme is er door BWZ Ingenieurs gewerkt aan de technische werkvoorbe-reiding voor deze unieke woonwijk. Voor meer informatie over Happy Days zie de website www.happydayszoetermeer.nl)