Woonrijp maken ‘Happy Days’ te Zoetermeer

Aan de rand van Zoetermeer wordt een parkachtige woonwijk gerealiseerd waar ontmoetingen en avontuur centraal staan. “Wat je ook doet op vakantie of waar je ook naartoe gaat, het draait allemaal om buiten zijn”, aldus de architecten. “We hebben daarom in Happy Days de traditionele woonwijk compleet binnenstebuiten gekeerd. Geen lange straten met auto’s voor de deur, maar een groen landschap waarin huizen zijn gezet en waar de wegen en auto’s naar de buitenrand zijn verplaatst. Door de veranda’s aan de voorkant zijn alle woningen gericht op het semi-openbare, gemeenschappelijke gebied.”

165 koopwoningen en 40 sociale huurappartementen, omgeven door groen, autovrij en meer dan genoeg gelegenheid om spontaan allerlei leuke dingen te ondernemen. Dat is Happy Days. Hier geen lange rijen met huizen, maar kleine woonblokjes van maximaal 4 woningen naast elkaar. Tussen de woningen door slingert het groene landschap vol vogels en vlinders, waardoor je echt het gevoel hebt dat je midden in de natuur leeft!

Gemeente Zoetermeer heeft ons gevraagd de zogenaamde woonrijp fase van het project ‘de buitenruimte’ uit te werken en voor te bereiden voor de uitvoering. Dat wil zeggen dat wij het werk voorbereiden vanaf het moment dat de bouw van de woningen gereed is en zorgdragen voor de inrichting van de paden en straten, de beplanting en de vijvers.

(Foto’s en tekst afkomstig van www.happydayszoetermeer.nl)Projectnieuws

"Nederland mooier maken; dat drijft mij"

Edwin van Mameren

projectleider / adviseur infrastructuur

LEES MEER

Benieuwd wat BWZ ingenieurs voor u kan betekenen?