Inrichting buitenruimte Jeroen Pithuis

De inrichting van de buitenruimte van het Jeroen Pit Huis is voor ons een bijzonder project. Het Jeroen Pit Huis op het terrein van Amsterdam UMC, locatie AMC biedt zorg en verblijf aan ernstig zieke kinderen én het hele gezin in een veilige gezinsvriendelijke omgeving. Wij verzorgden het ontwerp en de werkvoorbereiding van de buitenruimte voor deze waardevolle zorglocatie die in mei 2022 werd geopend. 

 

In het Jeroen Pit Huis worden de jonge patiënten en gezinnen ondersteund in het maken van een makkelijkere, doelmatige en bestendige overstap van ziekenhuis naar huis door hen zoveel mogelijk zelfredzaam te laten worden met betrekking tot alles wat komt kijken bij de zorg thuis voor een kind met een chronisch complexe aandoening. Meer over Het Jeroen Pit Huis is te vinden op de website www.hetjeroenpithuis.nl. 

 

Vanwege de bijzondere doelgroep is in de inrichting van de buitenruimte veel aandacht voor mogelijkheden om te spelen en te ontspannen in de tuin. Kinderen met een beperking of ziekte kunnen er spelen met elkaar en met hun broertjes en zusjes. Er zijn veel terrasjes en zitjes en het is mogelijk om een rondje te wandelen. Het huis en de tuin zijn mooi gelegen aan een waterberging waarvoor BWZ Ingenieurs ook het ontwerp en de uitvoeringsvoorbereiding verzorgt. 

 

In de ontwerp- en realisatiefase hebben wij onder andere de volgende producten en diensten geleverd: 

  • Bomeninventarisatie 
  • Opstellen Programma van Eisen 
  • Maken van een inrichtingsontwerp 
  • Kostenraming 
  • Werkvoorbereiding en aanbesteding 
  • Directievoering en toezicht