Brechtje de Boer

adviseur gebiedsinrichting | landschapsontwerper

Kom in contact met Brechtje de Boer

“Ik ben opgegroeid in het landschap van de Fryske Wâlden. Het afwisselende landschap en de dieren die daarin leven was al snel een inspiratiebron voor creativiteit. Na mijn middelbare schooltijd op de vrije school was het duidelijk dat ik creativiteit, beplanting en landschap wilde combineren in mijn toekomstige vak.”

Brechtje de Boer heeft veel ervaring met het ontwerpen van stedelijke en natuurlijke landschappen. Zij houdt daarbij altijd voor ogen dat er een betere balans komt tussen mens en natuur. Ze heeft gewerkt bij verschillende gemeenten en ook bij landschapsarchitecten bureaus. Ze weet dat er verschillende belangen spelen, en kan dit toepassen binnen projecten.

“Echt enthousiast word ik als ik de geschiedenis van een plek bekijk en hiervan waardevolle elementen zichtbaar kan laten terug komen in het ontwerp. In Nederland is alles in het landschap met een reden gemaakt. Ik vind het een prachtig, technisch landschap.”

Bewonersbijeenkomsten geven Brechtje energie. Zij kan zich verplaatsen in mensen met verschillende achtergronden en kan zo makkelijk verbinding maken.