Opening Zorglandgoed Bloemendaal

Vrijdag 9 september vond de officiële opening van Zorglandgoed Bloemendaal in Vianen plaats. De betrokkenen uit ons team waren aanwezig op deze feestelijke dag. In de ochtend vierden de bewoners van het zorglandgoed samen met de wethouders van de gemeente en bestuurders van Woningcorporatie Lekstede Wonen de opening van het landgoed. Het middagprogramma was bestemd voor de buurtbewoners.

Het realiseren van dit Zorglandgoed begon bij een initiatief van particulieren en Lekstede Wonen. Het landgoed speelt in op de behoefte aan zorg voor mensen die hulpbehoevend zijn. BWZ Ingenieurs was in een vroeg stadium betrokken bij het project. Ons team heeft geholpen met het wijzigen van het bestemmingsplan en de gesprekken met bezorgde buurtbewoners. Nadat het bestemmingsplan gewijzigd is hebben wij een ontwerp opgesteld voor de buitenruimte, benodigde vergunningen aangevraagd en de uitvoering van het landgoed begeleid.

De werkzaamheden zijn meerdere keren bemoeilijkt door de weersomstandigheden (dan weer te nat, dan weer te droog). Ondanks deze obstakels ligt het landgoed er nu mooi bij en zijn de beheerders en bewoners van de zorginstellingen erg trots op het resultaat. Het zorglandgoed is een aanvulling op het landelijk gebied ten zuiden van Vianen. Voor bewoners en omwonenden biedt het een prachtige plek om te wonen en wandelen.