Water & Veiligheid

Of het nu gaat om een plek voor mens en natuur om te wandelen of gewoon te genieten van de omgeving, een broedplek met een enorme diversiteit aan watervogels en vissen in combinatie met waterberging of waterveiligheid: BWZ Ingenieurs begrijpt dat water meer is dan een blauw vlak op een tekening. Onze ingenieurs zijn daarom thuis in verschillende expertises, van (geo)hydrologie tot peilbesluiten en van geotechniek tot waterkwaliteit. Zo kijken we verder dan alleen technische vereisten en leveren we een betekenisvolle bijdrage aan een goed ingerichte ruimte die klimaatbestendig is en beschermd tegen overstromingen en wateroverlast.

Werkvelden

betonwerken_langs_diefdijk

Gebiedsinrichting

Het uitwerken van o.a. inrichtingsvisies in ontwerpen, bestekken of andere contractvormen en uitvoeringsbegeleiding.

Foto water en veiligheid

Water & Veiligheid

Onderzoek, advies en beleidsondersteuning waarna ontwerp, bestek (of andere contractvorm) en uitvoeringsbegeleiding van maatregelen kunnen volgen.

Afbeelding 034 b-2

Infrastructuur

Het uitwerken van technische ontwerpen, bestekken en uitvoeringsbegeleiding voor civiele constructies zoals wegen, bruggen en pleinen.

Projecten

  • In opdracht van Gemeente West Maas en Waal heeft BWZ Ingenieurs voor de Zandstraat Oost een hydrologische berekening, met een onderbouwend rapport gemaakt....


  • In opdracht van Rijkswaterstaat werken Witteveen+Bos en BWZ Ingenieurs aan het uitvoeren van de planuitwerking van de aanleg van ruim 60 hectare getijdennatuur in het waterlichaam Boven en Beneden Merwede....


  • In 2015 vond de ontpoldering van de Noordwaard plaats; een project van Rijkswaterstaat in het kader van ‘Ruimte voor de Rivier’. De Noordwaard is bestemd als doorstroomgebied bij hoge rivierwaterstanden en zorgt bij het volstromen voor een verlaging van de hoge waterstanden....


Onze diensten

Van vele markten thuis

Een visie nodig op de toekomst van uw gebied? Behoefte aan inzicht in de benodigde vergunningen voor uw project? Of aan een betrouwbare directievoerder die de uitvoering in goede banen leidt? Vanaf de eerste schets tot aan de oplevering ondersteunen wij onze opdrachtgevers in de publieke en private sector om projecten te realiseren.

Onze ervaren ontwerpers, werkvoorbereiders, hydrologen, groenspecialisten en projectmanagers werken bevlogen aan integrale inrichtingsopgaven. Zij leveren (technische) producten in diverse projectfasen en staan garant voor directe communicatie, efficiënte samenwerking en kwaliteitsproducten.

Benieuwd wat BWZ Ingenieurs voor u kan betekenen?