Ontwerp en werkvoorbereiding vuilstort Kagerplassen

Op basis van een bestaand saneringsplan en de door ons opgestelde landschapsvisie hebben wij een compleet ontwerp gemaakt voor de voormalige vuilstort aan de Menneweg in Sassenheim. Door de pro-actieve houding van ons ontwerpteam in combinatie met onze integrale aanpak werd een standaard sanering als kans benut om een prachtig uitloopgebied te creëren voor de inwoners van Sassenheim.

Kers op de taart is de realisatie van een door ons ontworpen uitkijkpunt over de Kagerplassen, in nauwe samenwerking met bruggenbouwer Haasnoot. Binnen het proces hadden wij veel aandacht voor beeldkwaliteit, participatie, natuurontwikkeling, hergebruik van vrijkomende gebiedseigen grond, inpassen van nieuwe functies en financiële haalbaarheid.

Ons multidisciplinaire team heeft zowel gemeente Teylingen als gemeente Leiderdorp ontzorgd op het gebied van planning, vergunningen, financiën, participatie en resultaatverplichting. Het toeval wilde namelijk dat wij gelijktijdig met het project Menneweg voor gemeente Leiderdorp aan het project Boterhuispolder werkten, aan de overzijde van de Kagerplassen. De vrijkomende grond uit de Boterhuispolder kon dankzij onze actieve bemiddeling toegepast worden bij de sanering van de vuilstort.

Een win-winsituatie voor beide gemeente.Projectnieuws

25/03/18
Vergadering Commissie Ruimte Someren

Op woensdag 15 november was de vergadering Commissie Ruimte. Het tweede agendapunt was het beschikbaar stellen
lees meer

Projecten

Onze diensten

Van vele markten thuis

Een visie nodig op de toekomst van uw gebied? Behoefte aan inzicht in de benodigde vergunningen voor uw project? Of aan een betrouwbare directievoerder die de uitvoering in goede banen leidt? Vanaf de eerste schets tot aan de oplevering ondersteunen wij onze opdrachtgevers in de publieke en private sector om projecten te realiseren.

Onze ervaren ontwerpers, werkvoorbereiders, hydrologen, groenspecialisten en projectmanagers werken bevlogen aan integrale inrichtingsopgaven. Zij leveren (technische) producten in diverse projectfasen en staan garant voor directe communicatie, efficiënte samenwerking en kwaliteitsproducten.

Benieuwd wat BWZ ingenieurs voor u kan betekenen?