Robin Buitendijk

Robin Buitendijk groeide op aan de Lekdijk, waar hij al van jongs af aan een sterk bewustzijn van zijn leefomgeving ontwikkelde: “De invloed van landschap en natuur komen samen in het prachtige vak dat ik met passie uitvoer. Voor mij is het inrichten van een gebied een creatief proces waarbinnen ik graag visueel werk. Soms zegt een afbeelding meer dan een geschreven advies en komt een idee op de tekentafel al tot leven.

Bij het inrichten van gebieden zoek ik naar een perfecte balans tussen mens en natuur. Mens en dier zo dicht mogelijk bij elkaar brengen, maar beide ook hun eigen ruimte geven, is de grote uitdaging. Een prachtig startpunt creëren voor nieuwe generaties om in aanraking te komen met natuur en landschap.

Dat ik nu aan de Lekdijk waar ik opgroeide in een prachtige kantoorboerderij mag werken maakt de cirkel rond.”

"Een prachtig startpunt creëren voor nieuwe generaties om in aanraking te komen met natuur en landschap"

Projecten

  • Als voorbereiding op de bouwwerkzaamheden van de gebouwen op het landgoed verzorgt BWZ Ingenieurs de werkvoorbereiding voor het bouwrijp maken van het terrein. Deze werkvoorbereiding bestaat uit aanvullend ecologisch onderzoek, uitvoeringstekeningen, werkbeschrijving, vergunningen en aanbesteding.


  • BWZ Ingenieurs is gevraagd om een landschapsontwerp voor de Soester Eng in Soest te maken.


  • Ten zuidwesten van Sassenheim ligt, in een veenweidegebied dat wordt gekenmerkt door weidse vergezichten, kades, afwisselend hoog waterpeil en agrarisch gebruik, de Kooipolder.


Benieuwd wat BWZ ingenieurs voor u kan betekenen?