Inrichting buitenruimte Jeroen Pithuis

Zorg en verblijf in een huiselijke omgeving aanbieden voor ernstig zieke kinderen. Het geven van extra begeleiding aan de ouders over het leren verzorgen van hun kind om de overstap van ziekenhuis naar thuis zo klein mogelijk te maken. De stichting Jeroen Pit Huis bouwt op dit moment een nieuw gezinsgericht zorgcomplex, waarbij de huiselijke sfeer op één staat.

De werkzaamheden die nodig waren voor de bouw van het Jeroen Pit Huis betroffen onder meer het verwijderen van oude betonnen funderingspalen en rioleringsbuizen. Dit was afkomstig van een voormalige psychiatrische inrichting. Verder stonden er op de bouwplek veel bomen, waarvan geprobeerd is deze zoveel mogelijk te behouden.

BWZ Ingenieurs heeft een aangename en natuurvriendelijke buitenruimte ontworpen, die het uitzicht en de sfeer in en rondom het Jeroen Pit Huis rustgevend en aangenaam maakt. Bij het ontwerp is rekening gehouden met een goede toegankelijkheid voor bewoners en rolstoelgebruikers, zodat alle gasten optimaal gebruik kunnen maken van de buitenruimte en hier kunnen ontspannen. Het ontwerp bevat zowel privéterrassen bij de appartementen  als ook diverse terrassen aan het water tussen het groen. Tevens wordt de buitenruimte nog verder ingericht met speeltoestellen en speelaanleidingen die ook geschikt zijn voor kinderen met uiteenlopende beperkingen. Zij moeten kunnen spelen met elkaar én met hun (gezonde) broertjes en zusjes. Ook wordt een wandelpad rondom het Jeroen Pit Huis gerealiseerd en is natuurcompensatie voor marterachtigen in het ontwerp opgenomen in de vorm van struweel en takkenrillen.

BWZ Ingenieurs ontwierp niet alleen de buitenruimte rondom Het Jeroen Pit Huis, ook de aangrenzende waterberging is door BWZ Ingenieurs ontworpen. Voor deze waterberging heeft BWZ Ingenieurs het technisch ontwerp en de werkvoorbereiding verzorgd. De meeste gastenverblijven van het Jeroen Pit Huis hebben een mooi uitzicht op de tuin en de waterberging.

Naast het ontwerp heeft BWZ Ingenieurs ook een bomeninventarisatie uitgevoerd, het programma van eisen en een kostenraming opgesteld. Ook de uitvoeringsvoorbereiding en directie en toezicht behoren tot de opdracht. De uitvoeringsfase van de bouw van het Jeroen Pit Huis is begonnen; naar verwachting vindt de opening begin 2022 plaats.

Benieuwd wat BWZ ingenieurs voor u kan betekenen?