Even voorstellen: Ruben Baars en Susanne Groot

Onlangs is ons team opnieuw uitgebreid met enthousiaste professionals. Zij stellen zich hieronder graag aan u voor!

De passie voor water en waterveiligheid is bij Ruben afkomstig door het wonen aan de Lek. “Toen ik in de winter van 2012 over de Lekdijk fietste, was ik enorm onder de indruk van de hoge waterstand in de rivier.” Als gevolg van de interesse in de watersector die hier is ontstaan, heeft Ruben de opleiding Land- en watermanagement gevolgd aan de Hogeschool van Hall/Larenstein.

Bij BWZ Ingenieurs houdt Ruben zich voornamelijk bezig met water- en geotechnische vraagstukken. Daarnaast haalt hij veel motivatie uit dialoog met collega’s en externen om gezamenlijk een mooi eindresultaat te behalen. “Ik vind het mooi een steentje bij te dragen aan de fysieke leefomgeving. Als ik dan later door een afgerond project fiets, vind ik het leuk om mijn ‘bijdrage’ hieraan terug te zien.”

Susanne is hydroloog. Vanuit het Noord-Hollandse polder- en waterland heeft de interesse voor bodem en water zich diep geworteld. De verwondering over dit natte land heeft geleid tot de studiekeuze fysische geografie met specialisatie hydrologie. Nu, al jaren werkzaam in de waterwereld, wordt de fascinatie niet minder.

Zowel in binnen- als buitenland is Susanne betrokken geweest bij toetsingen en ontwerpstudies voor watersystemen, beken en rivieren. Ze heeft een sterk inhoudelijk motivatie en streeft naar begrip van de situatie bij alle betrokkenen, om van daaruit inzicht en overeenstemming te bereiken. Ze is analytisch en modelleert graag om een advies te onderbouwen. Rapporteren en presenteren van analyses en bevindingen vindt ze leuk. Susanne stelt graag kritische vragen, en denkt ook graag mee.

Benieuwd wat BWZ ingenieurs voor u kan betekenen?