Even voorstellen: Jesse Pasma

Onlangs is ons team uitgebreid met een enthousiaste stagiair. Hij stelt zich hieronder graag aan u voor!

Mijn naam is Jesse Pasma, ik ben 21 jaar en woon in Ede. Ik doe de opleiding Bos- en Natuurbeheer op de Hogeschool Van Hall Larenstein en zit daarvan nu in het 3e jaar. Ik heb net mijn specialisatie Toegepaste Ecologie afgerond en ga nu aan de slag met mijn stage bij BWZ Ingenieurs. Ik ben hier begonnen op 31 januari jl. en loop hier stage tot 8 april a.s. Voordat ik begon met mijn huidige opleiding heb ik de opleiding Toegepaste biologie gedaan. Bij deze opleiding heb ik onder andere stage gelopen bij NIOO KNAW en Sportvisserij Nederland. Hierbij hield ik mij respectievelijk bezig met biologische bestrijding en monitoring van vissen in Groningen en Drenthe. Bij BWZ Ingenieurs werk ik voornamelijk mee aan het project Sterke Lekdijk. Dit project is tot stand gekomen wegens de geplande versterkingen/verbeteringen aan de Lekdijk. Zelf houd ik mij als bos- en natuurbeheerder bezig met de biodiversiteitsopgave. Dit houdt in dat ik samen met mijn begeleider Marcel van Dorst een plan schrijf om te zorgen dat de werkzaamheden op de dijk een zo min mogelijke impact hebben op de natuur op de dijk. Daarnaast kijken wij ook hoe de plannen juist tot een verbetering van de natuur op de dijk in samenhang met de uiterwaarden kunnen resulteren.

Het project Sterke Lekdijk heeft mij veel geleerd als het gaat om de vele mogelijkheden die er zijn bij natuurontwikkeling op dijken. Ik hoop deze kennis samen met mijn collega’s de resterende weken van de stage nog verder uit te breiden.

Zelf ben ik erg geïnteresseerd in vegetatiekunde en alles wat daar bij komt kijken zoals bodem en water. Ook GIS vind ik leuk om mee te werken. Dit is terug te zien in mijn hobby’s. Ik ben thuis veel met planten bezig, zowel in als buiten het huis. Daarnaast heb ik ook een moestuin en enkele fruitbomen. Ook heb ik een aquarium. Iedere zaterdagavond ben ik te vinden op bij mijn scoutinggroep de Pieter Maritz waar ik al jaren lid van ben. In het weekend wandel ik vaak in de bossen rondom Ede met de hond.

 

Benieuwd wat BWZ ingenieurs voor u kan betekenen?