Wachtwoord vergeten?

Terug naar de lijst » Volgende

Natuurvriendelijke oevers in Culemborg

Projecten: Natuurvriendelijke oevers in Culemborg
Projecten: Natuurvriendelijke oevers in Culemborg
Projecten: Natuurvriendelijke oevers in Culemborg
Projecten: Natuurvriendelijke oevers in Culemborg
30/06/2017
(Opdrachtgever: Gemeente Culemborg)

Voor de gemeente Culemborg verzorgen wij het ontwerpen en uitvoeringsgereed maken van natuurvriendelijke oevers op twee locaties. Het betreft de locatie Bouwlustpad (langs het Rivierenpad, Bouwlustpad en Welmoed Wijnants Frankenpad) in de wijk Parijsch en de locatie Dieselweg op het industrieterrein Pavijen.

In de wijk Parijsch gaat het om een groenstrook waarin circa 850 m natuurvriendelijke oever wordt aangelegd. Waterberging en natuurontwikkeling hebben een belangrijke plaats in het ontwerp. Daarnaast moet de inrichting aantrekkelijk zijn voor de omwonenden.

Bij het ontwerp van de natuurvriendelijke oever langs de Dieselweg hebben wij expliciet aandacht voor het creëren van geschikte omstandigheden voor de heikikker.

Voor beide projecten bestaan de werkzaamheden uit het maken van een voorlopig ontwerp, een definitief ontwerp, het uitwerken tot RAW-bestek inclusief tekeningen en het voorbereiden van de aanbesteding.

Woensdagavond 21 juni is een bewonersavond georganiseerd waarbij het voorlopig ontwerp van de groenstrook in de wijk Parijsch is gepresenteerd en er ruimte was voor belangstellenden om te reageren. Tijdens de avond hebben wij een korte toelichting gegeven op het ontwerp en zijn we in gesprek gegaan met aanwezigen.  

Voor meer info kunt u de website van de gemeente Culemborg raadplegen. https://www.culemborg.nl/inwoners/nieuws_3766/item/groenstrook-bouwlustpad_3790.html

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ir. L. (Levinus) Boxhoorn

verstuur een email


Bookmark and Share

Selecteer projecten